dilluns, 9 de novembre del 2015

EL PODER DE LA CONVICCIÓ

"Algunes de les gestes més grans de la humanitat han estat obra de persones que no eren prou llestes per comprendre que eren impossibles".
(Doug Larson)

Em crida especialment l'atenció aquesta frase perquè rebel•la el poder de la convicció que som capaços de fer qualsevol cosa que ens proposem quan hi creiem. Com a fidel reflex del que acabo de dir, m'agradaria il•lustrar amb un simpàtic conte del gripau sord.

Hi havia una vegada una cursa... de gripaus.
                                  
L'objectiu era arribar a dalt d'una gran torre. Hi havia en el lloc una gran multitud.  Molta gent animant-los  i esperant veure els resultat. Va començar la competició. El repte era molt difícil  i la multitud no creia que poguessin arribar al cim d'aquella torre que era la seva fita.
per aquesta creença, el que més s'escoltava era:
- Quina llàstima!
- Aquests gripaus no ho aconseguiran... no ho aconseguiran!...
   
Al cap d'un temps alguns  gripaus van començar a desistir-hi, i  cada vegada anaven quedant  menys i menys a la cursa. Al final només quedava un que persistia i continuava pujant a la recerca del cim. Tot i així, la multitud encara seguia amb la mateixa cridòria.
- Quina llàstima!  -Segur que no ho aconseguirà!,

Però per sorpresa i admiració de tots, tant del públic que observava com dels gripauets que havien concursat i s'havien retut, el petit gripauet continuava sense defallir, i amb la persistència fruit d'una gran voluntat, al final va conquerir el cim.

Tothom ho va celebrar i es preguntaven com es que havia pogut fer-ho quan els altres havien abandonat. Tots volien saber com s'ho havia fet, com no s'havia desanimat amb la poca fe dels espectadors i l'abandó progressiu dels seus companys participants.

Li van preguntar i...van descobrir que era sord!

I va ser precisament el fet de no escoltar els missatges negatius el que va fer possible que realitzes aquella gran gesta.

Com aquest gripauet, No permetem que els missatges negatius de persones sense fe  i esperit de lluita, tirin per terra els nostres somnis de creixement  i superació. Recordem sempre el poder que tenen les paraules que escoltem!

MORALITAT:
Sigues sempre SORD quan algú et digui que no pots realitzar algun somni


Jeroni Hernàndez
Terapèuta i Coach Personal a Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada