dimarts, 5 de gener del 2016

ANY NOU. NOUS PROJECTES.

El començament de cada any està ple de bones intencions i bons propòsits.

Tothom creiem que és el moment de prendre aquestes decisions que venim retardant, aquests projectes per als quals no trobem el moment de començar o aquests desitjos que volem dur a terme, però que per motius i justificacions múltiples, anem postergant.

I està molt bé el desig de començar projectes i reptes nous, ja que tot començament és una oportunitat de créixer, de millorar, d'aconseguir sentir-nos millor amb nosaltres mateixos pels nostres èxits.

Però que us sembla si abans de embrancar-nos en aquests desitjos ens fem algunes preguntes.

I aquestes preguntes les faré dirigint-me a tu personalment, ja que d'aquesta manera estic segur que ho sentiràs més íntimament.

-Això que m'estic proposant ara, m'ho he proposat anteriorment? Si ho estic pensant novament és que  no ho vaig aconseguir.

-Què va passar la vegada anterior? -Per què no ho vaig aconseguir?

-Tinc clar que és això i no una altra cosa el que realment desitjo aconseguir?

-Sóc jo el que tria els canvis que m'estic proposant?

-He Analitzat els pros i contres d'aconseguir el meu propòsit ?; és a dir, si ho aconsegueixo ... 

-Com canviarà la meva vida, la de la meva família i la de les persones que m'importen? I si no ho aconsegueixo ...

-Com m’afectarà?

És molt important que abans de comprometre'ns en un nou projecte o compromís amb nosaltres mateixos, siguem capaços de veure TOTS els aspectes del mateix.

Que sapiguem veure si estem preparats per aconseguir-ho, si en som coherents, tenint en compte els nostres coneixements, la nostra dedicació, les nostres possibilitats i els nostres límits; però per sobre de tot si en general estem disposats a pagar el "peatge" que el projecte exigeix per portar-lo fins al final.
Perquè la realitat és que la immensa majoria de persones comencen moltes coses i acaben poques, i la raó no és més que la manca d'una reflexió prèvia per saber amb certesa que això que volen, realment ho volen per ells mateixos, i no per complaure a els altres; però que a més estan preparats a tots els nivells que exigeix per poder aconseguir-ho.

En aquests casos hi ha moltes persones que ja han descobert que els seus objectius, projectes o desitjos es veuen frustrats perquè no els saben plantejar o no saben veure totes les implicacions que comporten, i això les fa fallar. El resultat n'és la minva d'auto confiança. Minva que els porta a evitar tornar a intentar-ho per por al fracàs, de manera que baixa el nivell de seguretat i per tant l'estima i valoració de si mateix.

Molts d'ells es queden en aquest punt de lament i resignació per tornar a intentar-ho alguna altra vegada, però sense confiança en els resultats.

Altres accepten que una ajuda externa els faria veure els seus bloquejos i les seves creences limitants i busquen ajuda en el Coaching, amb la qual cosa descobreixen que tenen unes habilitats i recursos que mai havien descobert.

Les persones que van a un coach manifesten una gran sorpresa al constatar tot el que són capaços de fer quan aprenen a veure les situacions des de diferents perspectives als que estaven acostumats. La raó és òbvia. Quan estem immersos en els nostres pensaments apassionats i tenim la creença que les coses són el que nosaltres veiem, les coses poden anar molt bé o molt malament.

Molt bé si tenim raó  i veiem amb objectivitat el projecte, perquè en aquest cas triomfarem.

Però si estem equivocats persistirem cegament en l'error.

La finalitat d'un coach és portar-te a descobrir els teus punts cecs i fer-te descobrir el teu potencial en recursos i habilitats latents, però amagades quant et sents  bloquejat per falsos conceptes i ceguesa persistent.

Jeroni Hernàndez
Terapèuta i Coach Personal a Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada