dimecres, 18 de novembre del 2015

ACLARIMENTS SOBRE L'HIPNOSI

A causa de que moltes persones senten una gran curiositat i desitjos de sol•licitar sessions d'hipnosi, però tenen manca d'informació del que és i el que no és, vull aclarir alguns conceptes bàsics que necessitem tenir en compte.

El primer requisit imprescindible perquè una persona sigui hipnotitzada, és que ho desitgi i col•labori en el procés, ja que no totes les persones poden ser hipnotitzades encara volent-ho, però la immensa majoria sí que pot entrar en un grau o un altre d'hipnosi.

El més important a tenir en compte és que NO EXISTEIX LA HIPNOSI; SINÓ L'AUTO HIPNOSI. És a dir, un hipnòleg no pot hipnotitzar a una persona que per ella mateixa i amb la nostra guia no entri en auto hipnosi. Sí, és així! El poder el té cada un de nosaltres, però la tècnica i el coneixement aplicat ve de la mà del professional.

Per part del candidat a la hipnosi necessitarem:
  1.  Que tingui un gran curiositat i desig d'aprendre i aplicar.
  2.  Que tingui una gran imaginació, imprescindible per a aquesta finalitat, ja que allò que    imaginem fortament el convertim en realitat.
  3.  Que sigui capaç de concentrar la seva atenció en el procés per seguir bé les nostres indicacions  suggestives.
  4.  Que col•labori i ens segueixi al llarg de tot el procés ja que no som nosaltres els que l'  hipnotitzem; sinó que és el mateix que seguint-nos a nosaltres es capaç d'entrar en autohipnosi.

No poden ser hipnotitzades...
  •  Les persones que no tenen imaginació i són incapaços de mantenir l'atenció en les nostres directrius; per tant, aquelles persones amb dèficit d'atenció, de concentració i de confiança.
  • Aquelles que encara reunint els requisits prèviament esmentats, temen que la hipnosi els faci revelar secrets o coses que no volguessin dir. Cal aclarir que en estat d'hipnosi, la persona no dirà res que vagi en contra de si mateixa i que no ens diria en estat de vigília. (En aquests casos, prèviament necessitaríem treballar per guanyar-nos la seva confiança)
  • Les persones que estan molt medicades, ja que en comptes d'entrar en son hipnòtic, entrarien en un somni fisiològic, i per això la sessió no els aportaria més que un descans més profund.
  • Les persones amb algunes malalties mentals o psicopaties, ja que la hipnosi els agreujaria el problema.

I aquí cal trencar un mite: 
Fa anys va acudir a mi una senyora perquè la hipnotitzés. El resultat de la sessió va ser nul. Llavors ella amb aire triomfal em va dir: "Escolti, ha vist com no ha pogut amb mi?" . L'error va ser meu, perquè jo no li vaig explicar, que la hipnosi no era una lluita per veure qui era més fort mentalment; sinó la unió de dues voluntats per arribar a un fi desitjat.

LES PERSONES MÉS FÀCILMENT HIPNOTITZABLES
Són aquelles que tenen gran seguretat en si mateixes, molt imaginatives com seria el cas de músics, escriptors i persones dedicades a la creativitat.
Persones amb capacitat per liderar perquè ells mateixos s'han liderat.
Persones disciplinades i amb facilitat per seguir treball en equip.
Resumint, persones amb força mental i capacitat de concentració.

PERQUÈ EM POT SER ÚTIL LA HIPNOSI?
Perquè aquesta augmentarà la teva capacitat per relaxar-te, eliminant l'estrès i les seves seqüeles, que solen ser tant físiques: en forma de molèsties, dolors o somatitzacions generals, com psíquiques: dispersió, nerviosisme, irritabilitat, dificultat per dormir i descansar bé, falta de confiança a causa a aquestes seqüeles, etc.

L'ús de la hipnosi augmentarà el teu nivell de concentració i d'auto confiança; i com a extensió d'això, la podràs aplicar en el teu dia a dia per sentir-te més segur / a en el teu treball i en els teus projectes.

Més enllà d'aquestes indicacions de millora personal, les tècniques hipnòtiques regressives juguen un paper molt important per recordar, reviure i canviar l’experiència que te a la persona atrapada en un estat de limitació i bloqueig, la majoria de vegades tan greu que no les deixa avançar en la seva vida.
En aquests casos ja parlem hipnoteràpia profunda.


Jeroni Hernàndez
Terapèuta i Coach Personal a Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada